Bruschetta s paradajkovo-bazalkovou salsou

Nátierky
20
minút
Nízka
obtiažnosť
Zobraziť recept

Suroviny

Recept

Ingrediencie:

  • 6 – 7 paradajok
  • 1 paprika
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 6 – 8 listov čerstvej bazalky
  • čierne korenie
  • chlieb
  • soľ

1) Na drobné kúsky si nakrájame 1 veľkú papriku, 6-7 paradajok, 1 veľkú cibuľu a 5-6 strúčikov cesnaku.
2) Po dokrájaní, všetko spolu zmiešame v miske, pridáme 2 PL extra panenského olivového oleja a dvomi štipkami soli a čierneho korenia dochutíme.
3) Na panvici si predhrejeme olivový olej a zmes z misky vysypeme na rozohriatu panvicu. Zmes varíme 10 minút. Následne pridáme bazalkové listy a premiešame. Zmes necháme variť ešte 5 minút na slabom ohni, aby zeleninka zmäkla.
4) Nakrájame pečivo a z jednej strany jemne potrieme olivovým olejom. Pečivo natretou stranou jemne opečieme na suchej panvici.
5) Keď sú bruschetty do zlatista opečené a krásne chrumkavé, natrieme si ich pripravenou salsou a podávame ešte za horúca. Môžeme dozdobiť pažítkou a olivami.
6) Dobrú chuť

Akciová ponuka do e-mailu

Ak chcete, aby vám neunikla žiadna z našich výhodných akcií, zadajte, prosím, váš e-mail a budete tak dostávať všetky akciové produkty priamo do vašej schránky ako prvý.
*/ ?>