Arašidovo-banánový obrátený koláč

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Arašidové maslo rozšľaháme s mliekom, olejom a vajíčkom. Ďalej vmiešame suché ingrediencie, teda múku, ovsené vločky, cukor, kypriaci prášok a soľ. Tortovú formu s priemerom 20 cm vysypeme cukrom, naukladáme do nej tenšie kúsky masla a navrstvíme banány nakrájané na kolieska. Na banány natrieme naše pripravené cesto a koláč pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút, kým špajdľa nevyjde z cesta suchá. Ak tortová forma dostatočne netesní, odporúčame ju položiť na plech, aby prípadný vytekajúci karamel stiekol do plechu. Po upečení koláč prevrátime na tanier a necháme úplne vychladnúť. Podávame ho preliaty arašidovým maslom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 10 kúskov
Kalórie: 242
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 34 g
Tuky: 10 g

Zdielať