Biele kuracie chilli

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Kuracie prsia očistíme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Mäsko sprudka orestujeme na panvici na 1 PL oleja – nemusí byť prepečené, chceme ho len zatiahnuť. Kuracie prsia zatiaľ odložíme bokom a do panvice vlejeme zvyšný olej. Osmažíme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme rascu, mleté chilli, prepláchnuté a scedené fazule, ingrediencie podlejeme vývarom a do panvice vrátime aj opečené mäsko. 

Všetko spolu podusíme 15 minút a následne prilejeme smotanu, pridáme scedenú kukuricu a chilli dochutíme soľou, cukrom a mletým čiernym korením. Mäsko vyberieme, pomocou dvoch vidličiek ho natrháme na menšie kúsky a vrátime ho späť. Chilli odstavíme z plameňa, dochutíme ho limetkovou šťavou, vmiešame doň nasekaný koriander a môžeme podávať. Chilli podávame s ryžou, koriandrom, avokádom nakrájaným na kocky a kúskom limetky.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 4 porcie

Kalórie: 312
Bielkoviny: 28 g
Sacharidy: 23 g
Tuky: 12 g

Zdielať