Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Bryndzovo kelová polievka

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Na oleji prudko opražte nakrájané zemiaky s cesnakom, drvenou rascou a soľou. Spoločné prehriatie vsiakne arómy rasce a prevonia tak neskôr celú polievku. Podlejte vodou tak, zemiaky boli zaliate a voda nad nimi asi 2 cm. Prípadne potom dohustíte alebo doriedite. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte bryndzu a prevarte. Odstavte, pridajte kel a vymixujte dohladka. Druhý tanier som skúšala dochutiť nasekaným kôprom a aj táto verzia bola skvelá. Polievku môžete odzdobiť krutónmi alebo chlebovým a kelovým čipsom a nalámanými surovými tekvicovými jadierkami.

Zdielať