Cestoviny s omáčkou z pečených paprík

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Papriky nakrájame na väčšie kusy, ošúpanú cibuľu na štvrtiny a naukladáme ich na plech vystlaným papierom na pečenie tak, aby sa neprekrývali. Papriku na plech ukladáme šupou nahor. Zeleninu pokvapkáme olivovým olejom a pečieme ju pri teplote 190°C približne 45 minút, kým sa na paprike neobjavia zlatohnedé škvrny. Zeleninu následne necháme čiastočne vychladnúť a ešte teplú papriku zbavíme šupky, ide to pomerne ľahko. Papriku s cibuľou následne rozmixujeme mixérom dohladka a túto zmes prelejeme do menšieho hrnca. K zelenine prilejeme smotanu, všetko spolu premiešame a privedieme k varu. Omáčku na záver dochutíme dostatočným množstvom soli a mletého čierneho korenia. Ak sa nám zdá omáčka príliš hustá, môžeme ju doriediť trochou horúcej vody z cestovín. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. Cestoviny scedíme, zmiešame ich s pripravenou omáčkou a podávame ich s čerstvou bazalkou a prípadne posypané parmezánom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 478

Bielkoviny: 16 g
Sacharidy: 79 g
Tuky: 11 g

Zdielať