Clafoutis s rebarborou a jahodami
Dezerty-
10
porcie -
45
minút -
ľahká
obtiažnosť

Suroviny:
Mlieko rozšľaháme s vajíčkami, cukrom, múkou, soľou a jemne nastrúhanou citrónovou kôrou. Na záver vmiešame vychladnuté roztopené maslo. Cesto by malo byť úplne hladké a podobné palacinkovému, v prípade hrudiek si môžeme pomôcť mixérom. Rebarboru a jahody nakrájame na menšie kúsky a ovocie naukladáme do vymastenej koláčovej formy s priemerom 24 cm. Ovocie zalejeme pripraveným cestom a koláč pečieme 40 minút pri teplote 180°C. Pred krájaním necháme clafoutis úplne vychladnúť a podávame ho posypaný práškovým cukrom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 10 kúskov
Kalórie: 114
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 15 g
Tuky: 5 g