Clafoutis s rebarborou a jahodami

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Mlieko rozšľaháme s vajíčkami, cukrom, múkou, soľou a jemne nastrúhanou citrónovou kôrou. Na záver vmiešame vychladnuté roztopené maslo. Cesto by malo byť úplne hladké a podobné palacinkovému, v prípade hrudiek si môžeme pomôcť mixérom. Rebarboru a jahody nakrájame na menšie kúsky a ovocie naukladáme do vymastenej koláčovej formy s priemerom 24 cm. Ovocie zalejeme pripraveným cestom a koláč pečieme 40 minút pri teplote 180°C. Pred krájaním necháme clafoutis úplne vychladnúť a podávame ho posypaný práškovým cukrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 10 kúskov

Kalórie: 114
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 15 g
Tuky: 5 g

Zdielať