Čokoládová torta

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Bielky oddelíme od žĺtkov, ktoré s cukrom a vodou vyšľaháme do bledej peny (trvá to cca 3 minút intenzívneho šľahania mixérom). K žĺtkovej pene pridáme preosiate kakao a múku, kypriaci prášok a jemne premiešame. Bielky následne vyšľaháme so soľou do tuhého snehu a jemne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto prelejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme ho pri teplote 180°C približne 20 minút – drevená špajdľa musí vyjsť z cesta suchá. Ďalej sa pustíme do prípravy krému – pudingový prášok poriadne premiešame s mliekom, cukrom a povaríme do zhustnutia. Do horúceho pudingu vmiešame čokoládu, ktorá sa v pudingu rozpustí. Do stále horúceho pudingu vmiešame postupne po lyžiciach aj tvaroh, mal by nám vzniknúť hladký krém. Čiastočne vychladnutý puding natrieme na úplne vychladnutý korpus a tortu necháme pred servírovaním stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kus, z celkového množstva vyjde 10.

Kalórie: 135
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 21 g
Tuky: 3 g

Zdielať