Čokoládovo pomarančová pena

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Žĺtka vyšľaháme do penova s cukrom. 200 g smotany na šlahanie necháme zahrievať do bodu varu. Horúcu smotanu postupne vlejeme za stáleho miešania k žĺtkam.  Žĺtkovú zmes vrátime do hrnca a varíme na miernom plameni do zhustnutia cca 5 minút. Teplota zmesi by mala mať 75 stupňov. Odstavíme, pridáme nasekanú čokoládu, kôru z pomaranča a rozmiešame na čokoládový krém. Krém necháme vychladnúť. Zvyšných 200 g smotany vyšľaháme na šľahačku a postupne ju jemne vmiešame do vychladnutej čokoládovej zmesi. Penu naporcujeme do pohárikov a necháme zachladiť. Pred podávaním vyberieme z chladu a necháme odstáť pri izbovej teplote cca 10 – 15 minút.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde cca 4 porcií.

Kalórie: 654
Bielkoviny: 6,9 g
Sacharidy: 40,9 g
Tuky: 52,1 g

Zdielať