Cuketový tatarák

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Cuketu nastrúhame na hrubo (ak má tenku šupku, nie je potrebné ju šúpať), Zľahka ju osolíme, premiešame a necháme ju odležať aspoň 15 min. Následne cuketu poriadne vyžmýkame pomocou utierky. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita, Pridáme aj najemno nasekaný cesnak, údenú papriku a všetko poriadne premiešame. Ďalej pridáme vyžmýkanú cuketu a za občasného miešania ju restujeme do zmäknutia. Dochutíme ju kečupom, dijonskou horčicou, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a tatarák ešte chvíľku opekáme. Cuketový tatarák servírujeme s opečeným chlebom a najemno nasekanou čerstvou pažítkou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3 porcie

Kalórie: 100
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 9 g
Tuky: 5 g

Zdielať