Francúzska cibuľačka

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Cibuľu ošúpeme, prekrojíme a nakrájame na tenké polmesiačiky. V hrnci si rozpustíme maslo s olejom, pridáme cibuľu a za občasného miešania ju pomaly opečieme do zlatohneda, trvá to približne 20-30 minút. K zlatistej cibuli pridáme lyžicu cukru a ešte krátko orestujeme. Do hrnca následne pridáme bobkové listy, tymian a víno. Všetko dôkladne premiešame a víno necháme takmer úplne vyvariť. Ďalej prilejeme vývar a polievku na nižšom plameni povaríme pod pokrievkou približne 30 minút. Pred dovarením polievky chlieb alebo bagetu nakrájame na plátky, ktoré zastrúhame syrom a zapečieme v rozohriatej rúre dozlatista, cca 10 minút pri teplote 220°C. Polievku podávame ešte teplú so syrovými bagetkami/chlebom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4

Kalórie: 447
Bielkoviny: 16 g
Sacharidy: 40 g
Tuky: 21 g

Zdielať