Gaštanová roláda

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Bielky vyšľaháme do tuha a odložíme bokom.

Žĺtka vyšľaháme do penova s cukrom. Pridáme olej a premiešame.

Vmiešame múku a prášok do pečiva.

Na záver zľahka vmiešame vyšľahané bielky.

Cesto vylejeme na plech (rozmer 24 x 32 cm) s papierom na pečenie a rozotrieme.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 10 - 13 minút.

Upečené cesto vyklopíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenie a zrolujeme do utierky. Necháme vychladnúť.

Na krém vymixujeme dotuha mascarpone, smotanu na šľahanie, gaštanové pyré. Pridáme vanilkový cukor a premixujeme.

Cesto rozrolujeme, potrieme lekvárom a cca ¾ gaštanového krému. Roládu necháme zachladiť.

Roztopíme čokoládu so smotanou a roládu potrieme.

Zvyšným krémom dozdobíme roládu, posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme zachladiť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde cca 12 porcií.

Kalórie: 298
Bielkoviny: 4,8 g
Sacharidy: 18,3 g
Tuky: 22,6 g

Zdielať