Gazdovské zemiačiky s bryndzou

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Zemiaky a cibuľu nakrájame na mesiačiky a preložíme do menšieho pekáčika. Zeleninu osolíme, okoreníme, posypeme rascou, prelejeme olejom, všetko spolu premiešame a pečieme cca 40 minút pri teplote 200°C. Medzitým slaninku nakrájame na plátky a opečieme ju na panvici do chrumkava. Na upečené zemiaky s cibuľkou rozdrobíme bryndzu a na 2-3 minúty pekáčik vrátime do vypnutej rúry – bryndza sa tak pekne roztečie. Na záver na zemiaky naukladáme opečenú slaninku, všetko posypeme najemno nasekanou pažítkou a môžeme podávať.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z receptu vyjdú 3 porcie
Kalórie: 572
Bielkoviny: 22 g
Sacharidy: 53 g
Tuky: 32 g

Zdielať