Gazpacho

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Paradajky prekrojíme napoly vyberieme z nich väčšinu semienok a rozmixujeme ich do hladka. Do mixéra ďalej pridáme ošúpanú uhorku, cibuľu a papriku nakrájanú na menšie kúsky, olivový olej, strúčik cesnaku, mletú rascu, vínny ocot, trochu soli a mletého čierneho korenia. Všetko spolu rozmixujeme do hladka a na záver pridáme do mixéra starší krajec chleba zbavený kôrky. Necháme ho 10 minút nasiaknuť rozmixovanou zeleninou a gazpacho naposledy premixujeme. Môžeme ho ešte dochutiť podľa potreby a pred servírovaním ho dáme aspoň na  2-3 hodiny vychladiť do chladničky. Gazpacho podávame s krutónmi a čerstvou bazalkou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celého množstva vyjdú 3 porcie

Kalórie: 259
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 15 g
Tuky: 8 g

Zdielať