Cibuľu nakrájame, cesnak očistíme. Spolu opečieme v hrnci na olivovom oleji dozlatista.
Tekvicu umyjeme, očistíme a opatrne nakrájame na väčšie kúsky.
Pridáme do hrnca a zľahka opečieme. Potom zalejeme približne 1 litrom vriacej vody (podľa veľkosti tekvice). Podľa chuti pridáme bujón, soľ, korenie, rozmarín a sójovú omáčku.
Prikryjeme a za občasného miešania varíme, kým nie je tekvica úplne mäkká.
Potom polievku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom.
Zjemníme smotanou a ešte chvíľku povaríme do zhustnutia.
Hotovú polievku môžeme na tanieri dozdobiť pochúťkovou smotanou a tekvicovými semienkami.
… ktoré sú nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie (tzv. technické cookies). Potrebné súbory cookies pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok či automatické zobrazovanie obsahu v preferovanom jazyku.
Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies, pričom na využívanie týchto cookies nie je potrebný Váš súhlas ani ich nie je možné odmietnuť. Zároveň Vás chceme ubezpečiť, že naše stránky nepoužívajú a neukladajú ostatné typy cookies ako napr. Marketingové, Analytické či Štatistické cookies.