Hokkaido polievka
-
porcie
-
60
minút -
ľahká
obtiažnosť

Suroviny:
- Cibuľu nakrájame, cesnak očistíme. Spolu opečieme v hrnci na olivovom oleji dozlatista.
- Tekvicu umyjeme, očistíme a opatrne nakrájame na väčšie kúsky.
- Pridáme do hrnca a zľahka opečieme. Potom zalejeme približne 1 litrom vriacej vody (podľa veľkosti tekvice). Podľa chuti pridáme bujón, soľ, korenie, rozmarín a sójovú omáčku.
- Prikryjeme a za občasného miešania varíme, kým nie je tekvica úplne mäkká.
- Potom polievku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom.
- Zjemníme smotanou a ešte chvíľku povaríme do zhustnutia.
- Hotovú polievku môžeme na tanieri dozdobiť pochúťkovou smotanou a tekvicovými semienkami.