Hokkaido polievka

Všetky recepty

Suroviny:

  1. Cibuľu nakrájame, cesnak očistíme. Spolu opečieme v hrnci na olivovom oleji dozlatista.
  2. Tekvicu umyjeme, očistíme a opatrne nakrájame na väčšie kúsky.
  3. Pridáme do hrnca a zľahka opečieme. Potom zalejeme približne 1 litrom vriacej vody (podľa veľkosti tekvice). Podľa chuti pridáme bujón, soľ, korenie, rozmarín a sójovú omáčku.
  4. Prikryjeme a za občasného miešania varíme, kým nie je tekvica úplne mäkká.
  5. Potom polievku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom.
  6. Zjemníme smotanou a ešte chvíľku povaríme do zhustnutia.
  7. Hotovú polievku môžeme na tanieri dozdobiť pochúťkovou smotanou a tekvicovými semienkami. 
Zdielať