Hovädzie po burgundsky

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Slaninu nakrájame na menšie kúsky, hovädzie stehno na kocky, cesnak a cibuľu najemno, mrkvu na väčšie kúsky a šampiňóny na polovice alebo štvrtky podľa veľkosti. Vo väčšom hrnci osmažíme na 1 PL oleja slaninu do chrumkava. Zatiaľ ju odložíme bokom a na jej výpeku zatiahneme osolené a okorenené hovädzie (5-6 minút). Hovädzie aj so šťavou odložíme bokom a na zvyšnom oleji opečieme cibuľku dosklovita. Pridáme k nej cesnak, bobkové listy, tymian, paradajkový pretlak a všetko necháme krátko rozvoňať. Ďalej pridáme mrkvu, šampiňóny a premiešame ich s ostatnými ingredienciami. Do hrnca pridáme hovädzie, slaninku, víno a vývar. Hovädzie po burgundsky varíme na nízkom plameni prikryté pokrievkou 2 a pol až 3 hodiny. Hovädzie sem-tam premiešame a prípadne podlejeme ďalším vývarom. Keď sa mäso rozpadá, môžeme ho ochutiť soľou, korením a jedlo odstavíme z plameňa. Hovädzie po burgundsky podávame so zemiakovou kašou a čerstvou petržlenovou vňaťou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 5

Kalórie: 411
Bielkoviny: 28 g
Sacharidy: 14 g
Tuky: 24 g

Zdielať