Hrachový prívarok

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Hrach zalejeme vodou a necháme odmočiť cca 4 hodiny alebo cez noc. Ak hrach nenamočíme, stačí ho prepláchnuť a necháme dlhšie variť.
V hrnci rozpustíme bravčovú masť a opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme cesnak, papriku a minútu restujeme. 
Vsypeme hrach, zalejeme vodou a pridáme bobkový list a soľ. Hrach varíme do polomäkka.
Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia. Ak je potrebné, pridáme ešte vodu.
V miske zmiešame múku, smotanu a zmes vlejeme do hrnca. Miešame, kým nám prívarok nezhustne. 
Dosolíme podľa potreby. Hrachový prívarok podávame s opečenými špekačkami a chlebom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú cca 4 porcie.

Kalórie: 509
Bielkoviny: 26,3 g
Sacharidy: 74,1 g
Tuky: 12,5 g

Zdielať