Hruškový tart s vanilkovým krémom
Dezerty-
12
porcie -
60
minút -
ľahká
obtiažnosť
Suroviny:
Najskôr si pripravíme cesto – špaldovú múku zmiešame s cukrom a mletými kešu orechmi. Ďalej zapracujeme zmäknuté maslo izbovej teploty (nie tekuté) a na záver prilejeme studenú vodu. Cesto bude spočiatku drobivé, no spracujeme ho na hladké a mastné. Cesto na zľahka pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru kruhu a preložíme ho do vymastenej koláčovej formy s priemerom 26 cm. Cesto jemne utlačíme na dno aj po stranách a popicháme ho vidličkou. Následne sa pustíme do prípravy náplne – hrušky ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a rozložíme ich na cesto v koláčovej forme. Ďalej pripravíme krém zmiešaním pudingového prášku, mlieka a cukru. Puding uvaríme do zhustnutia a ešte do horúceho pudingu vmiešame tvaroh. Hladký krém nalejeme na hrušky, uhladíme a koláč zasypeme nahrubo nasekanými kešu orieškami. Pečieme ho pri teplote 180°C približne 30 minút. Pred krájaním necháme koláč vychladnúť.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, koláč nakrájame na 12 častí
Kalórie: 202
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 27 g
Tuky: 8 g