Hubová galetka s nivou

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Múku premiešame so soľou, pridáme studené maslo nakrájané na tenké plátky, jogurt, vodu a vypracujeme hladké a nelepivé cesto. Cesto necháme odpočinúť v chladničke približne 30 minút. Medzitým si pripravíme náplň – na olivovom oleji orestujeme cibuľku nakrájanú na tenké mesiačiky dosklovita. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a šampiňóny nakrájané na tenké plátky. Šampiňóny za občasného miešania orestujeme dozlatista, dochutíme ich soľou, korením, čerstvým tymianom a odstavíme ich z plameňa.

Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme natenko (približne 2-3 mm) do tvaru kruhu. Plát cesta preložíme na plech vystlaným papierom na pečenie a rozdrobíme naň ricottu, voľný necháme len 2-3 cm okraj. Na ricottu rovnomerne rozložíme šampiňónovú zmes a zasypeme ju rozdrobenou nivou. Voľné okraje cesta založíme dovnútra, potrieme ich vajíčkom a galetku pečieme dozlatista 30 minút pri teplote 180°C. Pred krájaním necháme galetku aspoň čiastočne vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, galetku rozkrájame na 10 kúskov

Kalórie: 159
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 15 g
Tuky: 9 g

Zdielať