Jablkový koláč s pudingom

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, do ktorej vmiešame olej, preosiatu múku, kypriaci prášok a vanilkový extrakt. Hustejšie cesto rozdelíme na polovicu a jednu z nich rovnomerne rozotrieme na dno plechu (36×27 cm) vystlaného papierom na pečenie. Cesto 

dáme piecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame a premiešame s citrónovou šťavou, škoricou, 40 g cukru a 1 ČL pudingového prášku. Zvyšný puding rozmiešame v mlieku s cukrom a uvaríme ho do zhustnutia. Na predpečené cesto navrstvíme nastrúhané jablká (šťavu nepoužijeme, no jablká nie je potrebné žmýkať). Na vrstvu jabĺk rozotrieme ešte teplý puding a naň rovnomerne rozotrieme zvyšné cesto. Koláč pečieme dozlatista, približne 25 minút pri teplote 180 stupňov. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, z celkového množstva vyjde 20 kúskov

Kalórie: 142
Bielkoviny: 3 g
Sacharidy: 24 g
Tuky: 4 g

Zdielať