Krém zo sladkých zemiakov s krevetami

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Pripravte si plech s papierom na pečenie a rúru vyhrejte na 180 st. Batát, zemiaky a zeler si nakrájajte na menšie kúsky, pokvapkajte olivovým oeljom a dajte piecť na 30 minút. Zatiaľ si pripravíte krevety. Tie umyte, zbavte chvostíka a zmiešajte v miske  s tamari omáčkou, medom a štavou z citróna. Ak máte radi bylinky, môžte pridať čerstvý petržlen. Nechajte krevety odležať v chlade a možte sa pustiť do krému. Na olivovom oleji si opražte na jemno nakrájanú červenú cibuľku a pridajte opečenú zeleninu. Zalejte vývarom, dochuťte koreninami a nechajte 15 minút povariť. Následne zeleninu odstavte zo sporáka a ponorným mixérom rozmixujte. Rozpáľte si panvicu, pokvapkajte olivovým olejom a opražte krevety z každej strany 3 minúty. Hotový krém podávajte s krevetami a opečenými kúskami chlebíku.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4

kalórie: 1130 kcal (280 kcal)
bielkoviny: 80 g (20 g)
sacharidy: 160 g (40 g)
tuky: 19 g (4,7 g)

Zdielať