Krémová karfiolová polievka

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Vo väčšom hrnci na oleji opečieme cibuľu nakrájanú na mesiačiky do zlatista. Pridáme najemno nasekaný cesnak, lístky tymianu a všetko necháme krátko rozvoňať. Do hrnca pridáme karfiol rozobratý na ružičky, zeleninový vývar a polievku povaríme do zmäknutia karfiolu, cca 20 minút. Polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom, vlejeme do nej kokosové mlieko, dochutíme ju soľou, mletým čiernym korením a ešte ju krátko necháme prevrieť. Podávame ju s chrumkavými krutónmi, čerstvými bylinkami/klíčkami a pokvapkanú olivovým olejom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z receptu vyjdú 4 porcie

Kalórie: 164
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 7 g
Tuky: 12 g

Zdielať