Krémová pórová polievka

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Vo väčšom hrnci na masle a oleji orestujeme pór nakrájaný na tenšie kolieska. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, mleté čierne korenie, mletú rascu a všetko spolu ešte krátko opečieme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, vývar, bobkové listy a pod pokrievkou povaríme polievku cca 20-25 minút do zmäknutia zemiakov. Z polievky následne vyberieme bobkové listy a rozmixujeme ju dohladka. Vlejeme do nej šľahačkovú smotanu, dochutíme ju soľou, necháme krátko prebublať a polievku odstavíme z plameňa. Podávame ju s opečeným chlebom, čerstvou petržlenovou vňaťou a prípadne dozdobenú smotanou. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu ich vyjde 5

Kalórie: 203
Bielkoviny: 3 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 13 g

Zdielať