Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Krémové rizoto s medvedím cesnakom

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Na troške olivového oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Ďalej pridáme nepremytú ryžu, krátko osmažíme a ryžu podlejeme vínom. Keď sa väčšina vína vsiakne, začneme postupne po naberačkách prilievať zeleninový vývar. Ryža musí byť stále ponorená v tekutine, pravidelne ju miešame. Medzitým kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme ich na troche olivového oleja z oboch strán. Keď je ryža takmer mäkká, pridáme do rizota nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a nahrubo nastrúhaný parmezán. Podľa chuti rizoto okoreníme, osolíme a odstavíme z plameňa. Rizoto okamžite podávame spolu s opečenými kuracími prsiami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 625
Bielkoviny: 52 g
Sacharidy: 71 g
Tuky: 11 g
 

Zdielať