Krémové rizoto s medvedím cesnakom
Hlavný chod-
3
porcie -
60
minút -
stredná
obtiažnosť
Suroviny:
POSTUP
Na troške olivového oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Ďalej pridáme nepremytú ryžu, krátko osmažíme a ryžu podlejeme vínom. Keď sa väčšina vína vsiakne, začneme postupne po naberačkách prilievať zeleninový vývar. Ryža musí byť stále ponorená v tekutine, pravidelne ju miešame. Medzitým kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme ich na troche olivového oleja z oboch strán. Keď je ryža takmer mäkká, pridáme do rizota nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a nahrubo nastrúhaný parmezán. Podľa chuti rizoto okoreníme, osolíme a odstavíme z plameňa. Rizoto okamžite podávame spolu s opečenými kuracími prsiami.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3
Kalórie: 625
Bielkoviny: 52 g
Sacharidy: 71 g
Tuky: 11 g