Kura na paprike
Hlavný chod-
4
porcie -
60
minút -
ľahká
obtiažnosť
Suroviny:
POSTUP
Na rozpálenom oleji si opečieme cibuľku dosklovita. Následne pridáme sladkú papriku, poriadne premiešame a do hrnca prihodíme osolené a okorenené mäsko, ktoré minútku opečieme a následne ho zalejeme zeleninovým vývarom. Necháme dusiť, približne 25 minút (dokiaľ nie je mäsko mäkké). Potom mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme cez sitko. Privedieme ju k varu a pomaly do nej vlievame zátrepku na zahustenie (zmiešanú múku s mliekom). Následne pomaly a po častiach vmiešame kyslú smotanu, necháme ešte 10 minút povariť a dochutíme soľou a korením. Do hotovej omáčky vmiešame mäsko a podávame s cestovinami alebo haluškami.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu bez prílohy (z celkového množstva vyjdú 4 porcie)
Kalórie: 275
Bielkoviny: 49 g
Sacharidy: 9 g
Tuky: 9 g