Kuracie prsia v hubovej omáčke

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Kuracie prsia si prerežeme priečne, aby sme mali tenké rezne. Osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji do zlata. Odložíme bokom. Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozpučený a nakrájaný cesnak a minútu restujeme. Pridáme na malé kusy nakrájané huby, soľ, čierne korenie a opečieme. Zasypeme múkou a minútu pražíme, kým sa nestratí celá múka. Podlejeme vývarom, smotanou a miešame, pokiaľ nevznikne hustejšia omáčka. Do omáčky vložíme mäso a varíme ešte cca 10 minút. Podávame s kašou, chlebíkom alebo obľúbenou cestovinou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu 2 porcie.

Kalórie: 589
Bielkoviny: 41 gű
Sacharidy: 19 g
Tuky: 38 g

Zdielať