Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Kuracie prsia v krémovej hokkaido omáčke

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

  1. Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu hokkaido prekrojíme na polovicu, vydlabeme z nej jadierka a šupkou dolu ju pečieme v rúre do zmäknutia pri teplote 180°C asi 50 minút.
  2. Po upečení z nej odstránime šupku a dužinu rozmixujeme na hladké pyré.
  3. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, ktoré osolíme, okoreníme a na troške oleja opečieme na panvici.
  4. Ďalej k nim pridáme tekvicové pyré, trošku vody a poriadne premiešame. Podľa požadovanej konzistencie prilejeme vodu.
  5. Potom vmiešame grécky jogurt a dochutíme podľa chuti soľou a korením. Všetko necháme prevrieť, odstavíme z plameňa a na záver vmiešame petržlenovú vňať.
  6. Mäsko s omáčkou podávame ešte teplé, napríklad s cestovinami, ryžou alebo batátovými hranolkami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu (z celkového množstva vyjdú 2 porcie)

Kalórie: 247

Bielkoviny: 43 g

Sacharidy: 12 g

Tuky: 7 g

Zdielať