Kuracie prsia v smotanovej omáčke

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Kuracie prsia očistíme a pozdĺžne prekrojíme na dve časti. Mäso osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Kuracie prsia opražíme na oleji dozlatista z oboch strán a zatiaľ ich odložíme bokom. Na výpeku orestujeme cesnak nakrájaný na plátky a sušené rajčiny nakrájané na menšie kúsky. Pridáme aj sušený tymian, bazalku a všetko podlejeme vývarom a smotanou. Všetko spolu necháme krátko prebublať, pridáme špenát a opečené mäsko. Omáčku podľa potreby ochutíme soľou, korením a môžeme ju odstaviť z plameňa. Kuracie prsia so smotanovou omáčkou podávame s ľubovoľnou prílohou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z receptu vyjde 5 porcií
Kalórie: 313
Bielkoviny: 35 g
Sacharidy: 11 g
Tuky: 13 g

Zdielať