Linecké koláčiky
Dezerty-
60
porcie -
120
minút -
stredná
obtiažnosť
Suroviny:
POSTUP
Zmäknuté maslo pri izbovej teplote zmiešame rukami s cukrom a múkou a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na hodinu odpočinúť do chladničky. Následne si cesto rozdelíme na tri časti, ktoré si postupne rozvaľkáme natenko. Vykrajovačkami z neho vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie. Linecké pečieme pri teplote 160°C dokiaľ jemne nezružovejú, treba ich strážiť, trvá to cca 8 minút. Necháme ich úplne vychladnúť a následne ich natrieme džemom a zlepíme.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 koláčik, z celkového množstva ich vyjde 60
Kalórie: 53
Bielkoviny: 1 g
Sacharidy: 6 g
Tuk: 3 g