Lokše s bryndzou a opečenou cibuľkou

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Vychladnuté zemiaky uvarené domäkka ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim soľ, hladkú múku a ručne vymiesime nelepivé cesto. Z cesta na pomúčenej doske vyváľame valec, rozkrájame ho na kúsky a tie vytvarujeme do guličky. Guličky cesta rozvaľkáme na jednotlivé lokše a nasucho ich opečieme na panvici z oboch strán. Ešte teplé lokše potrieme olejom či masťou.

Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a na oleji ju opečieme do zlatista. Dochutíme ju soľou, cukrom, cibuľku necháme skaramelizovať a odložíme ju bokom. Bryndzu s kyslou smotanou vymiešame a potrieme ňou lokše. Navrch navrstvíme opečenú cibuľku, jarnú cibuľku nakrájanú najemno, lokše zrolujeme a môžeme podávať.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 lokšu, z receptu ich vyjde 9

Kalórie: 210
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 28 g
Tuky: 9 g

Zdielať