Makové linecké

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Múku, mak, cukor a soľ premiešame. Pridáme maslo izbovej teploty nakrájané na tenké plátky a rozmrvíme ho s múčnou zmesou na mrveničku. Následne pridáme žĺtok a cesto zhnetieme na hladké a nelepivé. Cesto dáme na hodinku vychladiť do chladničky a následne ho rozvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku asi 3 mm. Z cesta vykrajujeme ľubovoľné tvary (do polovice z nich vykrojíme dierky), ktoré ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie. Linecké pečieme pri teplote 160 stupňov cca 8 minút – kraje by mali byť jemne ružovkasté, no linecké by malo zostať svetlé. Vychladnuté linecké zlepíme džemom a podávame ho poprášené práškovým cukrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 linecké, vyjde ich cca 23 ks.

Kalórie: 91
Bielkoviny: 1 g
Sacharidy: 10 g
Tuky: 5 g

Zdielať