Makový koláč bez múky s čučoriedkovým džemom
Dezerty-
9
porcie -
30
minút -
ľahká
obtiažnosť
Suroviny:
Práškový cukor premiešame s mletým makom. Pridáme grécky jogurt, žĺtky, mlieko a cesto premiešame. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do pevného snehu a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto prelejeme do malého plechu (20 x 20 cm) vystlaného papierom na pečenie a pečieme ho 20 minút pri teplote 180 °C. Ešte horúci koláč potrieme džemom a posypeme nasucho opečenými plátkami mandlí. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 9 kúskov
Kalórie: 182
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 15 g
Tuky: 12 g