Makový koláč s tvarohovým krémom

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do peny. Do žĺtkovej peny vmiešame repkový olej a biely jogurt. Ďalej pridáme mletý mak, kypriaci prášok a všetko spolu premiešame. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do pevného snehu a jemne ho vmiešame do makového cesta. Cesto prelejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm, uhladíme ho a koláč pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút – kým špajdľa nevyjde z cesta suchá.

Medzitým si pripravíme krém vymiešaním krémového syra s tvarohom, práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Vychladnutý korpus prerežeme napoly (najlepšie to ide niťou) a obe polovice natrieme džemom. Na spodnú polovicu navrstvíme približne dve tretiny tvarohového krému a prikryjeme ho hornou polovicou korpusu. Navrch koláča rozotrieme zvyšný krém a pred krájaním ho dáme stuhnúť do chladničky, ideálne na noc.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, tortu rozkrájame na 10 kúskov

Kalórie: 269
Bielkoviny: 12 g
Sacharidy: 22 g
Tuky: 14 g

Zdielať