Mandarínková torta

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do peny. Prilejeme vodu, olej a na nižších otáčkach ešte krátko zašľaháme. Ďalej pridáme preosiate kakao, múku, kypriaci prášok a všetko spolu premiešame. Na záver do cesta opatrne vmiešame bielkový sneh, ktorý pripravíme vyšľahaním bielkov so štipkou soli. Cesto prelejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom 20 cm a pečieme ho pri teplote 180 °C približne 15-20 minút – drevená špajdľa musí vyjsť z cesta suchá. 

Kyslú smotanu premiešame s práškovým cukrom a tento krém nalejeme na vychladnutý korpus. Navrch naukladáme mandarínky, ktoré sme nechali stiecť zo šťavy. Sladký nálev z mandarínok povaríme s cukrom a Zlatým klasom do zhustnutia, necháme ho krátko vychladnúť a nalejeme ho na tortu. Tortu necháme pred krájaním stuhnúť zopár hodín v chladničke. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok, tortu rozkrájame na 10 kúskov

Kalórie: 182
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 23 g
Tuky: 9 g

Zdielať