Mandlové medvedie labky

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Cesto na medvedie labky vypracujete zmiešaním všetkých surovín. Najlepšie je ho nechať odležať v chlade cez noc. Pripravte si formičky, alebo silikónovú formu na labky a predhrejte si rúru na 170 stupňov. Formičky naplníte cestom, pozor ešte sa pri pečení mierne zdvihnú tak ich neplňte nadoraz. Pečiete 10 min. Po upečení ich vyklopíte z formičiek a necháte vychladnúť. Zatiaľ si pripravte polevu roztopením bielej čokolády vo vodnom kúpeli. A to tak, že nalejete do hrnca vodu a položíte naň nerezovú misku, v ktorej máte nalámanú čokoládu. Po zovretí vody sa čokoláda začne topiť, treba ju miešať a ak sa zdá hustá stačí pridať trochu kokosového oleja. Vychladnuté labky namočte do polevy a posypte posekanými lyofilizovanými malinami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde 40 porcií.

kalórie: 4610 kcal (115 kcal)
bielkoviny: 82 g (2 g)
sacharidy: 440 g (11 g)
tuky: 275 g (7 g)

Zdielať