Mäsové guľôčky s cuketou

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

V miske zmiešame mleté mäso, nahrubo nastrúhanú cuketu, nastrúhaný syr, vajce, sušený cesnak, soľ a korenie. 

Na záver pridáme cca 2 PL (alebo podľa potreby) strúhanky a vyformujeme guľôčky.

Na panvici si rozohrejeme olivový olej a guľôčky opečieme do hneda. Odložíme bokom.

V rovnakej panvici potom sparíme mladý špenát, pridáme cesnak, zalejeme 180 ml smotany, pridáme strúhaný syr, korenie a povaríme, kým sa syr nerozpustí.

V závere pridáme kukuricu a 180 ml smotany, ktorú vymiešame s hladkou múkou.

Minútu povaríme, pridáme mäsové guľôčky a necháme ešte cca 5 minút variť.

Podávame s chlebom alebo zemiakovou kašou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú cca 4 porcie.

Kalórie: 787
Bielkoviny: 41,9 g
Sacharidy: 15,1 g
Tuky: 61,9 g

Zdielať