Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Mrkvový krém

Všetky recepty

Suroviny:

  1. Štyri stredne veľké zemiaky si ošúpeme a uvaríme v stredne veľkom hrnci. Do vody ku zemiakom pridáme zeleninový bujón. Prevaríme 10-12 minút.
  2. Medzitým si na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú cibuľku. Pridáme päť stredne veľkých mrkiev nakrájaných na kolieska . Mrkvu smažíme na ohni. Po cca piatich minútach, keď sa mrkva pekne leskne, pridáme kari korenie. Všetko spolu premiešame a smažíme do zlatista.
  3. Osmaženú mrkvu spolu s cibuľkou rovno z panvice pridáme do hrnca, kde si varíme zemiaky. Prilejeme 30ml smotany na varenie a všetko spolu prevaríme 15- 20 minút.
  4. S ponorným tyčovým mixérom vývar rozmixujeme úplne do riedka, tak aby všetky suroviny v celku boli dôkladne rozmixované.
  5. Polievku podávame a dochutíme olivovým olejom, kyslou smotanou, ktorá sa perfektne hodí k tejto kombinácií a dozdobíme s tekvicovými semiačkami, alebo krutónmi do polievky, podľa chuti. 
Zdielať