Najlepšia tekvicová polievka

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Najskôr tekvicu dôkladne umyjeme, prepolíme, vydlabeme a nakrájame na väčšie kocky. Tekvicu nie je potrebné šúpať. Batáty a mrkvu ošúpeme, batáty nakrájame taktiež na väčšie kocky a mrkvu na tenšie kolieska. V hlbšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Ďalej pridáme najemno nakrájaný cesnak a zázvor, kurkumu a všetko spolu orestujeme ďalšiu minútku. Do hrnca pridáme nakrájanú tekvicu, batát a mrkvu, všetko spolu premiešame a zalejeme vodou/zeleninovým vývarom. Hrniec zakryjeme pokrievkou a zeleninu uvaríme domäkka (približne 25 minút). Následne polievku rozmixujeme dohladka, vlejeme do nej kokosové mlieko a dochutíme ju soľou, chilli  a mletým čiernym korením. Polievku ešte necháme prevrieť a na záver ju dochutíme limetkovou šťavou podľa chuti a odstavíme z plameňa. Polievku podávame ešte teplú  s tekvicovými semienkami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 6

Kalórie: 133
Bielkoviny: 3 g

Zdielať