Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Orechovo-pudingové rezy

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Ovsené vločky spolu s vlašskými orieškami rozmixujeme najemno. Zmiešame ich s múkou, škoricou a kypriacim práškom. Vaječné žĺtka vyšľaháme s medom a mliekom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtkovú zmes prilejeme k suchým ingredienciám a premiešame. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov a cesto prelejeme do pekáčiku (rozmer 20x20 cm) vystlaným papierom na pečenie. Cesto pečieme pri teplote 180°C približne 15-20 minút. Zatiaľ si pripravíme krém. Vanilkový puding zmiešame s cukrom, vodou a agarom (ak používame). Agar slúži na zahustenie krému a osobne ho odporúčam použiť. Puding uvaríme do zhustnutia a po odstavení z plameňa doňho vmiešame tvaroh. Vychladnuté cesto rozkrojíme na polovicu, jednu natrieme hrubšou vrstvou krému (asi dvomi tretinami), prikryjeme druhým korpusom a navrch natrieme zvyšok krému. Koláčik necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu. Ak nepoužívame agar, tak ho necháme stuhnúť ideálne cez noc. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 kúsok, celý koláč nakrájame na 12 častí

Kalórie: 75

Bielkoviny: 3 g
Sacharidy: 10 g

Tuky: 3 g

Zdielať