Orientálna Shakshuka
Bezmäsité-
3-4
porcie -
45
minút -
stredná
obtiažnosť
Suroviny:
Postup:
- Cibuľu, rajčiny a olivy nakrájame nadrobno.
- Na troche oleja opečieme cibuľu, potom pridáme čerstvé rajčiny a olivy a všetko spolu krátko restujeme.
- K zmäknutej zelenine pridáme konzervované rajčiny a dusíme do zhustnutia omáčky. Podľa potreby môžeme pridať trochu vody.
- Ochutíme pretlačeným cesnakom, soľou, koreninami, cukrom a citrónovou šťavou.
- Do zmesi spravíme štyri jamky, do ktorých opatrne rozklepneme vajíčka. Ďalej varíme, kým bielka nie sú pevné a žĺtka stále polotekuté.
- Hotovú Shakshuku posypeme čerstvými bylinkami a nasekanou čili papričkou. Podávame s pita chlebom.