Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Ovocná Panna cotta

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

  1. Plátky želatíny namočíme do cca 500 ml studenej vody.
  2. V hrnci zohrejeme smotanu s cukrom a vanilkou, až kým nedosiahne bod varu. Potom odstavíme zo sporáka.
  3. Namočenú želatínu v miske scedíme a prilejeme k nej 100 ml horúcej smotany. Miešame metličkou do rozpustenia.
  4. Potom zmes opäť vlejeme do zvyšku smotany a všetko spolu premiešame.
  5. Nalejeme do misiek alebo pohárov a dáme na aspoň 4 hodiny vychladiť. Ak chceme hotový dezert vyklopiť z formičiek, pred nalievaním zmesi ich vypláchneme studenou vodou.
  6. Omáčku pripravíme tak, že v hrnčeku povaríme maliny s cukrom do zhustnutia.
  7. Podávame poliate omáčkou a ozdobené lístkami mäty.
Zdielať