Pečené batáty plnené tofu a fazuľou

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Batáty niekoľkokrát popicháme vidličkou a upečieme ich úplne domäkka v rúre pri teplote 190°C. Čas pečenia závisí od veľkosti zemiakov. Zakiaľ sa batáty pečú, pripravíme si náplň. Na olivovom oleji opečieme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľku. Následne k nej pridáme pretlačený cesnak a tofu rozdrobené prstami na malé kúsky. Po približne 5 minútach opekania pridáme rajčinovú omáčku, prepláchnutú fazuľu a soľ, čierne korenie a grilovacie korenie podľa chuti. Zmes dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa. Upečené a čiastočne vychladnuté batáty pozdĺžne narežeme a vnútro batátu vidličkou trochu poroztláčame – budú sa nám ľahšie plniť. Batáty naplníme pripravenou tofu zmesou a servírujeme ich s avokádom (dochuteným soľou, korením a citrónovu šťavou), fermentovanou zeleninou, čerstvým koriandrom a dressingom z orechového masla. Dressing si pripravíme zmiešaním orechového masla s medom, trochou citrónovej šťavy a horúcou vodou, aby mal dressing požadovanú konzistenciu. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 686
Bielkoviny: 27 g
Sacharidy: 88 g
Tuky: 26 g

Zdielať