Pečené pučené zemiaky s cesnakovým dipom

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka (mali by sa dať prepichnúť vidličkou). Zemiaky ďalej scedíme a osušíme papierovou vreckovou, čím suchšie zemiaky budú, tým budú chrumkavejšie. Vo väčšej mise zmiešame osušené zemiaky s olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením. Zemiaky naukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie (budeme potrebovať dva plechy) a každý zemiak rozpučíme dnom pohára. Rozpučené zemiaky prelejeme zvyšným olejom, ktorý zostal v mise. Hlavičku cesnaku trochu zrežeme, tak aby bolo vidno jednotlivé strúčiky a pokvapkáme ich olejom. Takto pripravený cesnak zabalíme do alobalu a pridáme ho na plech k zemiakom. Zemiaky s cesnakom pečieme pri teplote 220°C približne 20-25 minút do zozlátnutia. Po upečení 1 plechu zemiakov cesnak preložíme na druhý plech zemiakov (cesnak sa musí piecť cca 50 minút). Upečený cesnak vytlačíme zo šupky a zmiešame ho s kyslou smotanou, soľou a mletým čiernym korením. Chrumkavé zemiaky podávame s cesnakovým dipom a čerstvými bylinkami nasekanými nadrobno.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 371
Bielkoviny: 10 g
Sacharidy: 44 g
Tuky: 19 g

Zdielať