Pečené zemiaky so syrom halloumi

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Baby zemiaky dôkladne umyjeme a povaríme v osolenej vode domäkka – cca 15 minút. Následne ich scedíme, osušíme a presypeme do pekáča, kde ich roztlačíme napr. pohárom. Zemiaky osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme ich približne 30 minút na 200°C do chrumkava. Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku zmiešaním passaty, pretlačeného cesnaku, nasekanej bazalky, soli a mletého čierneho korenia. Chrumkavé zemiaky prelejeme omáčkou, navrch naukladáme syr halloumi nakrájaný na plátky a zľahka ho potrieme olejom. Všetko spolu ešte zapečieme v rúre 10 minút na funkcii gril pri teplote 200°C. Pečené zemiaky s halloumi podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a bazalkou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z receptu vyjdú 3

Kalórie: 525
Bielkoviny: 23 g
Sacharidy: 43 g
Tuky: 28 g

Zdielať