Perníkový závin

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Múku premiešame s práškovým cukrom, škoricou, perníkovým korením a sódou. Pridáme vajíčko, maslo izbovej teploty nakrájané na menšie kocky, med a rum. Cesto vyhnetieme na hladké a nelepivé, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme ho na noc vychladiť do chladničky. Na druhý deň ho necháme chvíľu povoliť pri izbovej teplote a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme slivkovým lekvárom, posypeme ho nakrájanými orechmi a sušeným ovocím nakrájaným na menšie kúsky. Cesto pevne zarolujeme, konce uzatvoríme a závin prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Závin potrieme rozšľahaným žĺtkom a závin pečieme do zozlátnutia približne 30 minút pri teplote 180 °C. Závin necháme úplne vychladnúť, posypeme ho práškovým cukrom a môžeme podávať. Závin skladujeme zabalený v potravinárskej fólii na chladnom a tmavom mieste. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, závin rozkrájame na 20 kúskov

Kalórie: 156
Bielkoviny: 3 g
Sacharidy: 21 g
Tuky: 7 g

Zdielať