Polievka z pečených rajčín

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Rajčiny nakrájame na štvrtiny, či polovice (cherry rajčiny nemusíme krájať), cibuľu na štvrtinky a hlavičku cesnaku pozdĺžne prekrojíme napoly. Zeleninu preložíme na plech, pokvapkáme ju olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme ju pri teplote 180°C približne 30-40 minút. Rajčiny by mali byť úplne mäkké a cibuľa s cesnakom zlatistá. Zeleninu aj s výpekom prelejeme do hrnca (strúčiky cesnaku vytlačíme zo šupky), zalejeme ju vodou a rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Polievku prevaríme, vlejeme do nej smotanu, dochutíme ju soľou podľa chuti a odstavíme z plameňa. Polievku podávame s bazalkou, zopár kvapkami oleja a opečeným chlebíkom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z receptu vyjdú 4

Kalórie: 212
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 17 g
Tuky: 15 g 

Zdielať