Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Prevrátený hruškový koláč

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme olivovým olejom. Spodnú časť formy vysypeme 25 g cukru, ktorý sme zmiešali s ¼ ČL škorice. Na pocukrované dno naukladáme hrušky nakrájané na tenké mesiačiky vo viacerých vrstvách. Následne sa pustíme do prípravy cesta. Žĺtka s mliekom a zvyšným cukrom vymixujeme do peny. Následne pridáme selský jogurt, zvyšnú škoricu, kypriaci prášok, a celozrnnú múku. Bielky so štipkou soli vymixujeme do tuhého snehu, ktorý jemne vmiešame do cesta. Cesto nalejeme na hrušky a koláčik pečieme približne 25-30 minút pri teplote 170°C. Ihneď po upečení koláč nožom jemne oddelíme od krajov formy a ešte vo forme ho preklopíme na tanier. Následne formu uvoľníme a dáme ju dolu z koláča. Pred krájaním ho môžeme posypať nasekanými orechmi a necháme ho úplne vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 kúsok, celý koláč rozkrájame na 10 kúskov

Kalórie:122
Bielkoviny: 3 g
Sacharidy: 22 g
Tuky: 3 g

Zdielať