Rajčinová polievka s kozím syrom

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Na olivovom oleji si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Ďalej k nej pridáme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú mrkvu. Všetko krátko opečieme a prilejeme vodu/zeleninový vývar a rajčiny z konzervy (aj so šťavou). Polievku varíme zakrytú pokrievkou až dokiaľ mrkva nezmäkne, teda približne 20-25 minút na nízkom plameni. Pred dovarením do nej prihodíme lístky čerstvej bazalky a polievku odstavíme z plameňa. Ponorným mixérom ju rozmixujeme do krémovej konzistencie, prilejeme mlieko, nadrobený kozí syr, soľ, mleté čierne korenie a cukor podľa chuti. Polievku na záver necháme prevrieť a môžeme ju podávať. Odporúčame servírovanie s krutónmi a kozím syrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 136 kcal
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 13 g
Tuky: 6 g

Zdielať