Raňajkové vajíčka s lososom

Raňajky
Všetky recepty

Suroviny:

  1. Pripravíme si Holandskú omáčku: V miske vyšľaháme žĺtky s octom alebo citrónovou šťavou. Potom misku premiestnime nad hrniec s vriacou vodou a nad parou ďalej šľaháme za pomalého prilievania rozpusteného masla. Omáčka je hotová, keď znásobí svoj objem, je hustá a krémová. Nezabudneme ju dochutiť soľou a mletým čiernym korením.
  2. Pripravíme si stratené vajíčka: Do veľkého hrnca dáme variť asi 1,5l vody s 50 ml octu. Medzitým si každé vajíčko zvlášť rozbijeme do šálky a dávame pozor, aby žĺtky zostali v celku. Keď voda zovrie, pomocou varešky vodu zamiešame tak, aby sa vytvoril vodný vír. Do neho okamžite necháme skĺznuť prvé vajíčko a keď sa sformuje, varíme ho asi 3 minúty. Vajíčko vyberieme a postup zopakujeme s ďalšími.
  3. Žemle rozrežeme a zľahka opečieme. Natrieme trochou masla, pokladieme plátkami lososa, navrch položíme vajíčka a polejeme omáčkou. Vrch ozdobíme kôprom alebo pažítkou.
Zdielať