Repovo-čokoládová torta
Dezerty-
10
porcie -
80
minút -
ľahká
obtiažnosť
Suroviny:
V miske si zmiešame suché ingrediencie – múku, cukor, kakao a kypriaci prášok. Uvarenú a ošúpanú červenú repu nakrájame na menšie kúsky a s 50 ml vody ju rozmixujeme dohladka. Repu zmiešame so žĺtkami, jablkovým pyré a 50 g roztopenej čokolády. Mokré ingrediencie prilejeme do suchých spolu so zvyšnou vodou/mliekom a dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Cesto prelejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme približne 45 minút pri teplote 180°C. Ak nemáme nepriľnavú tortovú formu, tak ju vymastíme maslom a vysypeme múkou. Zvyšných 100 g čokolády zalejeme vriacim kokosovým mliekom, necháme 2 minútky postáť a následne rozmiešame na hladký krém. Polevu natrieme na vrch koláča a dáme ho stuhnúť do chladničky. Pri podávaní môžeme tortu ozdobiť ľubovoľným drobným ovocím.