Šalát z pečenej zeleniny s tahini dressingom

Šaláty
Všetky recepty

Suroviny:

Mrkvu a cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, ružičkový kel rozkrájame na polovice a tekvicu zbavenú semienok nakrájame na kocky. Zeleninu preložíme na plech vystlaným papierom na pečenie a ručne ju premiešame s olejom, soľou, korením, sušenou bazalkou a mletou paprikou. Zeleninu pečieme domäkka pri teplote 190 stupňov približne 35 minút. Medzitým si pripravíme dressing – tahini premiešame s javorovým sirupom, citrónovou šťavou, soľou a v prípade potreby ho môžeme trošku zriediť vodou. Upečenú zeleninu premiešame s nasekaným kučeravým kelom a môžeme servírovať. Šalát podávame s pekanovými orechmi a tahini dressingom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celého množstva vyjdú 3 porcie.

Kalórie: 487
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 41 g
Tuky: 33 g

Zdielať